Restauratie van ornamenten te Utrecht

February 27, 2012
Het geheim van de Smith
Comments Off on Restauratie van ornamenten te Utrecht

Restauratie van ornamenten in monumentale gang aan de NieuweGracht 19-21 te Utrecht 2009 en 2010

In opdracht van Rossence Properties www.rossence.com en onderleiding van en in samenwerking met Jeroen Helsloot www.helsloottrappen.nl en Frank Buijtendorp www.frankbuijtendorp.nl

Het 18e eeuwse kompleet dichtgeschilderde stuukwerk van de 25m lange gang werd zorgvuldig ontdaan van eeuwen oude kalkverf lagen. De ontbrekende delen werden met veel precisie aangeheeld. Uiteindelijk werd het geheel voorzien van een minerale verflaag, in twee terughoudende grijstinten.

 


Restauratie van ornamenten te Utrecht Restauratie van ornamenten te Utrecht Restauratie van ornamenten te Utrecht Restauratie van ornamenten te Utrecht Restauratie van ornamenten te Utrecht Restauratie van ornamenten te Utrecht
loading..