Kunstlijn Haarlem 2013 op 1, 2 en 3 November

Tussen Illusie en Werkelijkheid Hoe treffend als je het werk kent van Myrthe Smith. Haar vader Martijn Smith experimenteerde met vooral met kleuren-etstechnieken. Hij is inmiddels overleden, maar hij is er toch.

Collega’s, familie, vrienden en kunstliefhebbers opgelet!! Jullie zijn uitgenodigd:
Vrijdag 1 November, feestelijke opening met borrel 16:00 – 19:00. Galerie ROES Bakenessergracht 19a Haarlem. Daarna gaan wij naar de officiële opening in de vishal.

Waarom doe ik mee aan de kunstlijn Haarlem 2013?
Omdat mijn vader oh zo graag met mij wilde samen werken, en omdat het een van zijn laatste wensen was, dat zijn werk nog een keer werd gezien.Dit jaar geeft de kunstlijn ons het thema: “ tussen illusie en werkelijkheid” En dan denk ik meteen…“ABSTRACT”

Abstract…is dat dan wat er, tussen illusie en werkelijkheid, in zit?? Samen is het alles omvattend en o zo tegenstrijdig. Net als de relatie die ik met mijn vader had. Onze vader, was een en al Abstract , als” het” maar niet ergens op leek! altijd een dubbele bodem en een diepere bootschap, (bijna dodelijk vermoeiend soms) Martijn Smith was een echt “ kunstenaar” met vele talenten. Hij tekende, schilderde, etste, werkte aan 3d installaties, bouwde in 1980 zijn eigen sprekende computer. Hij dichtte, schreef anekdotes verzong liederen, maakte muziek, deed aan straattheater,creëerde in glas en keramiek demonstreerde tegen de bom en bezette Het Rijksmuseum te Amsterdam. Daarnaast had hij ook nog hobby`s zoals solderen van elektronica en het ontdekken van nieuwe plekken. Hup naar buiten de weide wereld in, altijd nieuwsgierig, en dus nooit saai. Zijn jeugd had hij in Suriname doorgebracht, omdat zijn vader daar ingenieur was. Opa liet land in dammen en bruggen bouwen. Papa voelde zich een witte neger. Zo deed hij alles tegelijk in een goed georganiseerde chaos waar alles ook nog volledig werd gedocumenteerd. Zijn werk zit altijd propvol zo hoor ik hem nog zeggen, Myrthe: ”het is de kunst van het weglaten” ja ja…Pa.

Hier door past het thema dus perfect bij mijn/onze vader en/of de relatie die wij tot elkaar hadden.
Eindelijk samenwerking tussen vader en dochter, helaas pas mogelijk na zijn dood.

“ Waarom zou ik nog schilderen…als er toch niemand meer kijkt? ” Papa was gewoon klaar.

Martijn Smith, beeldend vormgever 1946 tot 2012

Myrthe Smith toegepast kunstenaar 1972 tot de dag van vandaag

Voor het eerst is ons werk naast elkaar te vergelijken/ zijn etsen zijn te koop voor een toegankelijke prijs.

Meer informatie kunt u vinden op: http://www.kunstlijnhaarlem.nl


loading..