About Smith


vloerschildering tijger

Welkom bij: Het geheim van de Smith.

Myrthe Smith geboren in Haarlem, juli 1972. Op jonge leeftijd was het Myrthe duidelijk dat zij met schilderen haar toekomst vorm wilde geven.

Toch verkoos zij een opleiding in handelskennis en economie; haalde ze haar middenstands diploma en kon zo haar eigen bedrijf beginnen. Binnen de horeca decoreerde ze vaak thema feesten. Ze voelde terwijl ze hier mee bezig was de roeping die ze als kind ook had ervaren. Het decoreren en schilderen is wel heel erg leuk “hier moet ik meer mee gaan doen” en ze bedacht zich niet nog een keer.

In 1997 gooide ze het roer om, haar interesse ging naar de kunst van het kijken en ze wilde hier meer over leren. Ze begon met de opleiding restauratie , oude schilders technieken, marmer & houtimitatie aan de schilders vakschool te Amsterdam.  Ze dacht: “als ik een steen of stuk hout kan na-schilderen; dan kan ik dat op alles toepassen”. Myrthe ontdekte haar grote talent hoe fotografisch en realistisch te kunnen schilderen en ontwikkelde hiervoor technieken. Ze leerde ook hoe materialen en elementen elkaar kunnen beïnvloeden en hoe deze zijn opgebouwd.

Kort na het voltooien van de opleiding startte ze haar bedrijf als zelfstandig decoratie & restauratie schilder; onder de haar op het lijf geschreven naam: Het geheim van de Smith.

In 2005 ontmoette Myrthe haar voormalig compagnon Saskia van der Poel waar zij succesvol en met veel plezier heeft samengewerkt onder de v.o.f. SASMYR. In deze periode heeft zij veel kennis & ervaring opgedaan. Na deze vruchtbare samenwerking besloot Myrthe in 2008 haar roeping Het geheim van de Smith voort te zetten. Dit doe zij tot op heden met veel passie & plezier.

Myrthe is uitgegroeid tot specialiste in Decoratieve Schilderkunst & Restauratie Schilderwerken. Ze heeft inmiddels vele jaren ervaring in:

  • het niet van echt te onderscheiden schilderen van diverse natuursteen en houtsoorten
  • decoratieve verftechnieken in olie-, mineraal- en/of acrylverf
  • aanbrengen en restaureren van met bladgoud versierde objecten en schilderingen
  • restauratie van authentieke plafonds
  • het vervaardigen van trompe-l’oeil
  • ontwerpen en realiseren van wand-schilderingen
  • paneel- en plafondschilderingen in diverse formaten zowel binnen als buiten

 


loading..