Restauratie Vrijmetselarij te Amsterdam

April 8, 2014
Het geheim van de Smith
Comments Off on Restauratie Vrijmetselarij te Amsterdam

In opdracht van en in samenwerking met Rescura BV, 2012.
Na het zorgvuldig schoonmaken werd het plafond in de voorkamer van het Vrijmetselarijgebouw aan de Vondelstraat te Amsterdam geïnventariseerd. Er was vrij weinig bekent over de decoraties van dit plafond, geen foto`s. De mogelijke plafondschildering zat onder een chocoladebruin doek wat er niet voor niets was aangebracht, dit hield het plafond in tact en de scheuren werden onzichtbaar. Dus moest er uiterst voorzichtig te werk worden gegaan. Het doek werd verwijderd laagje voor laagje werd de verf verwijderd met een scalpel om zo de juiste kleuren en sjablonen vast te stellen. Bij dit onderzoek werd duidelijk dat de schildering “te” kapot was en te fragiel om nog te restaureren. Uiteindelijk werd er gekozen voor een reconstructie welke door Rescura BV werd gemaakt.

klik hier voor de PDF


Restauratie Vrijmetselarij te Amsterdam Restauratie Vrijmetselarij te Amsterdam Restauratie Vrijmetselarij te Amsterdam Restauratie Vrijmetselarij te Amsterdam Restauratie Vrijmetselarij te Amsterdam Restauratie Vrijmetselarij te Amsterdam Restauratie Vrijmetselarij te Amsterdam Restauratie Vrijmetselarij te Amsterdam
loading..