Marmer imitatie

April 3, 2012
Het geheim van de Smith
Comments Off on Marmer imitatie

Marmer imitaties worden ook al eeuwen lang toegepast. Een goed voorbeeld hiervan is in kerken, het marmer wat men daar vaak hoog bovenin ziet, is veelal nep, gewoon weg omdat het te zwaar was voor de constructie om echt marmer te gebruiken.

Of het is te duur, of omdat het soort marmer uitgestorven is, de berg is op.

Daarom is het zo leuk dat men elke soort kan na maken d.m.v. een marmerimitatie.

Marmer –imitaties zijn op vele niet porreuse ondergronden toe te passen bijvoorbeeld op `n MDF schouw of lambrisering.

In 1998 haalde ik mijn diploma voor de restauratie opleiding; Oude technieken o.a. voor het imiteren van marmer en hout. Omdat ik de traditionele methode geleerd heb, d.w.z. het maken van je eigen olieverf vind ik deze nog steeds het mooist, maar deze methode vergt wel enig geduld want het bestaat veelal uit meerdere transparante lagen, en deze moeten tussentijds goed drogen. Door de jaren heen heb ik ook een manier gevonden om in watergedragen verven te werken maar dit kan niet op grote vlakken worden toegepast en de diepte werking is toch ook minder mooi.


Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie Marmer imitatie
loading..