Bladgoud, zilver & platina

April 4, 2012
Het geheim van de Smith
Comments Off on Bladgoud, zilver & platina

Het aanbrengen van bladgoud vergt veel vakbekwaamheid.

Er zijn vele soorten bladgoud zilver en platina, dit hangt af van de kleur en of men echt of imitatie goud, zilver  wil. Buiten de grondstoffen om is het voornamelijk de methode van aanbrengen wat de meeste tijd in beslag neemt.

Zo gaat het `n beetje in z`n werk:

Men smeert de te vergulden delen in met `n mixtion of te wel lijmsoort . Als de juiste droogtijd bereikt is kan men beginnen met plakken. De tijd waarbinnen geplakt kan worden is ook weer tijds gebonden, soms is `n ware planning vereist. Plak je te vroeg, dan zal het verzuipen, ben je te laat dan poedert het af.

Echt bladgoud zal nooit oxideren, heb je ooit `n roestige of geoxideerde kerktorenhaan gezien? Zilver wordt op den duur zwart, koper wordt groen, messing wordt bruin/zwart het is dus verstandig deze te vernissen met een zuurvrije lak.

Soms is het zelfs beter om geen echt goud te gebruiken, bv op meubels of andere slijt gevoelige objecten, men kan dan beter `n slagmetaal als messing gebruiken en vervolgens vernissen.

Hou er rekening mee dat de prijs van het goud sterk afhankelijk is van de dollarkoers en dus sterk  wisselt.

 


Bladgoud, zilver & platina Bladgoud, zilver & platina Bladgoud, zilver & platina Bladgoud, zilver & platina Bladgoud, zilver & platina
loading..