Art-deco

April 5, 2012
Het geheim van de Smith
Comments Off on Art-deco

Art deco, Art nouveau en Jugentstil  zijn allemaal soortgelijke stijlbewegingen die hun weerslag hadden op de decoratieve en toegepaste kunst. Daarnaast wordt in spottende zin ook gesproken van slaolie-, spaghetti- of vermicellistijl.

Art nouveau blijft in het algemeen voorbehouden aan België en Frankrijk, (van 1920 tot 1939) terwijl jugendstil wordt gekoppeld aan Oostenrijk en Duitsland (van af 1896).

Voor mij is dit mijn lievelingsstijl en ik ben mijn opdrachtgevers dan ook altijd zeer dankbaar als ik weer `n volledige kamer of trappenhuis mag voorzien van een toegepaste decoratie.

Zo als u kunt zien op de foto`s, gebruik ik voor sommige details bladgoud of andere slagmetalen. Maar een hoge kwaliteit zilver of brons-verf is natuurlijk ook mogelijk, al kunnen deze op d`n duur oxideren. Verder heb ik hier gebruik gemaakt van een glaseer methode in acryl-verf  d.w.z. dat er vele transparante kleurlagen over elkaar heen zijn aangebracht. Maar soms wil men juist een dekkend effect zoals bij `n trappenhuis decoratie in latexverf.

 


Art-deco Art-deco Art-deco Art-deco Art-deco Art-deco
loading..