Trompe l`oeil

January 3, 2012
Het geheim van de Smith
Comments Off on Trompe l`oeil

Trompe-l’oeil

Letterlijk: bedrieging van het oog.

Dat wil zeggen dat je denkt dat iets echt is maar wanneer je met je handen over het oppervlak voelt, je er bedrogen uit komt want de voorstelling is slechts plat, en dus geschilderd.

Voorstellingen variëren van een klein detail, bijvoorbeeld een lichtschakelaar tot volledige muurschilderingen zoals vergezichten of paneel deuren.

Een voorbeeld, vorig jaar zomer werd mij gevraagd een volledig hotel te voorzien van diverse trompe l`oeil schilderingen, of te wel kleine grapjes in iedere hotel kamer. Deze varieerde van kleine details zoals, het vergeten paspoort op het nachtkastje, maar ook  ramen met uitzicht of grotere objecten zoals `n Hollandse opoe fiets, diverse kledingstukken of  loslopende diersoorten.

Op een dag kwam het hoofd van de schoonmaak terug van vakantie en deed zijn ronde in het hotel, woedend belde hij naar een van zijn werknemers, en zei; hoe kan deze kamer nu schoon zijn! Er hangt nog een BH aan de kastdeur! Tot dat de werknemer zei; o.k. sorry neem `m maar even voor mij mee.


Trompe l`oeil Trompe l`oeil Trompe l`oeil Trompe l`oeil Trompe l`oeil Trompe l`oeil
loading..